Чи вигідно побудувати кафе на каркасній основі

Будівництво кафе – популярний в Україні бізнес-проект з досить високою рентабельністю. Підвищити економічну вигоду цілком реально, знизивши витрати на будівництво ресторану під ключ на основі канадської технології: легкий фундамент, дерев’яний каркас, плити ОСБ, утеплювач базальтова мінеральна вата та енергоефективні склопакети. Широта стилістичних рішень дозволяє створити заклад в стилі гуцульської колиби, стильного міського бізнес-хай-теку або б привабливої класики.

Проектування ресторану чи бістро

Архітектори Карпати Буд Каркас враховують загальні вимоги до підприємств громадського харчування по габаритності конструкції:

Площа приміщення та розрахунок на одне посадочне місце – не менше:

  • 1,6 м² – для кафе, кафетерію, бару, кондитерської, колиби;
  • 1,8м² – для столових та бістро з лінією шведського столу;
  • 2,0м² – для ресторанів та дитячих закладів.

Проект кафе враховує зону кухні, холодний і гарячий цехи, мийну, склади, холодильники, приміщення для персоналу та адміністративні приміщення, вбиральні, гардеробні, ігрові зони, вітрини і точки експрес-продажу. Індивідуальне рішення організації простору обговорюється спільно із замовником після вивчення місця розташування об’єкта та особливостей екстер’єру, комунікацій і ландшафту майбутньої будівлі кафе.

Фахівці фірми КБК відмінно знають, як побудувати каркасну будівлю, яка ідеально впишеться в міський або заміський ландшафт, буде прекрасно проглядатися з траси або стане частиною мальовничого річкового або озерного пейзажу.

Козацька грамота
Козацька грамота

Споруда ресторану на основі каркасу

Будівельний майданчик не вимагає великої території, залучення важкої техніки, роботи допустимо проводити протягом всього календарного року. Залежно від грунту і ваги конструкції облаштовується стрічковий або ростверковий фундамент, після чого починається збірка готових стінових панелей і відкритих літніх терас, яка не триває більше тижня.

Конструктивні деталі виготовляються на нашому обладнанні з високоякісної карпатської деревини в середньому за 21 робочий день. Покрівельні роботи, заходи по паро-, гідро-і теплоізоляції займуть ще до 14 днів.

Ресторан, піцерія або кафе під ключ

У разі здачі ресторану під ключ заводяться всі комунікації, прокладається каналізація або встановлюється система біоочищення стоків. Електрифікація споруди прораховується ще на етапі інженерного проектування, підготовчі роботи проводяться під час виготовлення стінових панелей.

Особлива увага приділяється системі примусової вентиляції і кондиціонування приміщень. Опалення будівлі, в залежності від її розмірів, може проводитися від одного автономного джерела.

Супутникове телебачення та інтернет допоможуть зробити більш привабливим і цивілізованим відпочинок відвідувачів в найглухіших карпатських районах.

Безпека

Споруда кафе враховує всі обов’язкові санітарні вимоги і норми протипожежної безпеки підприємств харчування:

  • всі деталі на заводі оброблені вогнетривким та біостійким розчином;
  • стійкість дерев’яних деталей до вогню – до 3-х годин;
  • стійкість утеплювача – до 1000º, без виділення отруйних продуктів горіння;
  • деталі каркасу і стіни не з’єднуються клейовими речовинами з формальдегідом, як більш дешеві СІП-панелі.

Будівництво літніх кафе

Окреме завдання для фахівців каркасних технологій – зведення сезонних конструкцій, які повинні витримати кілька місяців без експлуатації. Бістро у лижного підйомника або приморська їдальня, завдяки каркасу і стін з утепленням, прекрасно перенесуть спеку або холод, відсутність опалення, їх не пошкодить цвіль та грибок. Каркас не “поведе», не з’являться тріщини або зазори в стінах. Введення в експлуатацію об’єкту після розконсервації не займе більше 3-х днів.